Hoe kom je verder in jouw persoonlijke ontwikkeling?

Je kan het gevoel hebben dat je vast zit in jouw persoonlijke ontwikkeling. Zelf weet je het allemaal even niet meer maar voor jouw omgeving en de buitenwereld lijkt het alsof het allemaal op rolletjes gaat. Als je geen voldoening meer voelt ondanks het feit dat je wel veel bereikt, gaat er iets mis. Het kan zijn dat je dusdanig vast zit in de persoonlijke ontwikkeling, dat je tegen een burn out aan zit. In dit blog ga ik in op wat een burn out is en draag ik wat oplossingen aan.

Wat is een burn out?

Een burn out is een andere term voor het gevoel dat je opgebrand bent. Dit uit zich vaak door het hebben van geen energie of motivatie. Een burn out is een natuurlijke reactie op teveel stress. Dit is ook de reden waarom je werkstress heel serieus moet nemen! Stress zorgt ervoor dat je alert wordt. Teveel stress zorgt ervoor dat je lichamelijke en geestelijke spanningsklachten kunt krijgen. Het herkennen van stresssymptomen is de eerste stap naar het herstel. Herstellen van een burn out kan behoorlijk lang duren en moet dus ook absoluut niet te licht genomen worden!

Therapie bij een burn out

Omdat een burn out niet zomaar weer opgelost is, is het altijd verstandig om therapie te nemen zodat je goed geholpen kunt worden. Er zijn verschillende manieren van therapie mogelijk, zoals psychotherapie. Bij psychotherapie ga je samen met een therapeut aan de slag met problemen of klachten die je moeilijk zelf op kunt lossen. Deze vorm van therapie maakt gebruik van intensieve gesprekken en praktische oefeningen. Daarnaast is de therapie niet gericht op jouw problemen of klachten, maar op jou als persoon. Psychotherapeute Machteld van der Heul kan jou goed helpen met psychotherapie!

Coaching

Naast therapie kun je ook kiezen voor coaching. Dagmara Peters van DPS Simply heeft zelf ook een burn out gehad dus zij weet als geen ander waar jij doorheen gaat. Zij heeft haar eigen ervaringen gecombineerd met haar studie en is zo een coaching praktijk begonnen. Ze helpt je met het stellen van realistische doelen en het vinden van de daar bij passende strategie├źn. Op die manier kom je samen met haar tot een actieplan zodat je houvast krijgt in jouw leven. Voor je het weet ben je met behulp van deze coaching weer helemaal bovenop!