Hoe profiteer je optimaal van je coaching?

Therapie is niet gratis. Daarnaast kost het ook nog eens behoorlijk wat tijd! Dus je wil er uiteraard wel optimaal van kunnen profiteren. Maar hoe doe je dat? In dit blog heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je zeker weet dat je optimaal profiteert van de coaching die je krijgt.

Schrijf alles op!

Na een gesprek met je coach of therapeut vergeet je vaak gelijk weer wat er gezegd wordt. Probeer dan ook zo veel mogelijk op te schrijven zodat je het op een later moment nog weer eens terug kan lezen. Als je alles opschrijft kun je ook later, als je klaar bent met de therapiesessies of coaching, het nog weer eens teruglezen en je geheugen opfrissen. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld weer dreigt terug te vallen in de situatie waar je in zat voordat je begon met de therapie. Dan kun je dit voorkomen.

Wees lief voor jezelf

Dat je de stap hebt genomen om te beginnen met therapie of coaching is al heel wat. Maar wees tijdens je therapie ook lief voor jezelf! Het maakt niet uit als je ondanks de therapie alsnog eens een slechte dag hebt. Dat mag! En daarnaast, blijf gewoon jezelf. Dat is de beste manier om de therapie zo effectief mogelijk te laten zijn! Maar neem ook momenten van rust. Ga bijvoorbeeld eens mediteren! Zo kun je meer inzicht krijgen in jezelf en kun je een basis leggen voor dieper werk.

Kom je problemen onder ogen

Het is niet makkelijk om in te zien dat het soms even echt niet goed gaat. Het onder ogen komen van je problemen is dus ook absoluut niet makkelijk maar het gaat je wel helpen in het proces om het beter te laten worden.

Therapeuten

Er zijn verschillende therapeuten om bij in therapie te gaan. Je hebt ook verschillende soorten therapie. Als je bang bent voor een burn out, kun je naar DPS Simply gaan. Zij kan jou door middel van coaching verder helpen. Voor psychotherapie ben je aan het juiste adres bij Machteld van der Heul. Veerkracht Counseling & Therapie kan je helpen in situaties van verslaving en stress. Geen enkele therapeut zal je uitlachen als je om hulp vraagt, dus vraag vooral om hulp zodra je merkt dat je dat nodig hebt!