Laat stress verleden tijd zijn!

Stress is een factor waar bijna iedereen wel last van heeft, zelfs tot het niveau dat je een burn out krijgt. Dat hoeft niet! Je kunt veel zelf doen om stress in jouw leven te verlagen. Mocht dat niet lukken, is een therapeut nooit uitgesloten. In dit blog heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om stress te verlagen. Heb je daarna nog het idee dat je door de bomen het bos niet ziet? Ik heb ook een aantal therapeuten die jou goed kunnen helpen op het gebied van stress opgezocht.

Beweeg genoeg

Als je stress hebt, gaat je lichaam adrenaline aanmaken. De adrenaline kun je weer afbreken door te gaan bewegen. Daarnaast zorgt bewegen ervoor dat er hormonen (serotonine, dopamine en endorfine) aangemaakt worden waardoor je je gelukkig gaat voelen. Sporten helpt ook om je hoofd leeg te maken! Als je regelmatig gaat sporten ga je merken dat de stress verminderd wordt.

Krijg overzicht over je gedachten

Als je hoofd helemaal vol zit door bijvoorbeeld een lange werkdag, kun je het overzicht weer terug krijgen door alle gedachten op te schrijven. Schrijf op waar je allemaal mee bezig bent, wat is er gaande op je werk en thuis? Gedachten worden ook gekoppeld aan emoties. Hoe langer je ergens over na blijft denken, hoe sterker de emotie wordt. Zo kun je met dingen bezig blijven die totaal niet meer relevant zijn. Schrijf het op zodat het uit je hoofd gaat en ga met een frisse blik weer aan de slag!

Neem genoeg vitaminen

Als je last hebt van veel stress verbruikt je lichaam vitaminen in een hoger tempo. Als je extra vitaminen neemt geef je je lichaam extra energie. Op deze manier ga je merken dat je meer energie hebt om dingen te ondernemen en zal de stress ook afzwakken.

Therapeut

Heb je bovenstaande tips doorgelezen maar denk je nog steeds dat de stress je teveel gaat worden? Het is nooit te laat om naar een therapeut te gaan! Dagmara Peters van DPS Simply is gespecialiseerd op het gebied van stress en persoonlijke ontwikkeling. Bij de Weerbaarheids Academie hebben ze speciale trainingen om te leren hoe je goed omgaat met stress en ook bij Veerkracht Counseling & Therapie kun je goed terecht voor persoonlijke problemen. Al deze instanties staan klaar om jou te helpen dus aarzel niet en maak een afspraak!