Mediator in Houten voor scheiding

Zoekt u een mediator in Houten omdat u gaat scheiden? Dan kan mediation de scheiding een stuk minder heftig maken middels professioneel begeleiding bij het maken van duidelijke afspraken. Een mediator in Houten die u hier prettig bij kan helpen is Solco Mediation.

Wat doet een mediator?

Een mediator helpt u bij het opstellen van duidelijke afspraken om afzonderlijk (of samen) goed verder te kunnen. Zijn er kinderen betrokken bij uw scheiding? Dan helpt een mediator u o.a. bij het opstellen van het ouderschapsplan. Tijdens het intakegesprek wordt er een mediationovereenkomst opgesteld en ondertekend waarin o.a. staat waar u een oplossing voor wilt vinden en aan welke gedragsregels beide partijen zich dienen te houden.

Op respectvolle wijze duidelijke afspraken

Wanneer u kiest voor mediaton door Solco Mediation in Houten, mag u het volgende verwachten:

  • Onafhankelijk en neutraal advies;
  • Begeleiding bij het vinden van een oplossing die recht doet aan beide partijen;
  • De focus ligt niet op de persoon, maar op de inhoud van de afspraken;
  • Geheimhouding vanuit de mediator over de besproken onderdelen;
  • Binnen een aantal gesprekken heeft u op respectvolle manier duidelijke afspraken op papier staan.

Mediation in Houten bij scheiding

Wanneer een mediator in Houten inzetten?

Het komt naast scheidingen ook veel voor om een mediator in te zetten bij andere relationele conflicten of een familie- of burenruzie. Bij dergelijke conflicten kan het erg prettig zijn wanneer iemand van buitenaf neutraal het proces om afspraken te maken begeleidt. Zo komen alle partijen verder en kan het conflict afgesloten worden. Dat schept duidelijkheid en rust.

Plan uw intakegesprek

Wilt u graag de professionele hulp van een mediator in Houten bij uw conflict of scheiding? Bert Vos van Solco Mediation in Houten kan u bijstaan. Ga naar de website van Solco Mediation en neem direct contact op voor het plannen van een vrijblijvend intakegesprek.

Dit gesprek is gratis, zodat u in eerste instantie de tijd heeft om vragen te stellen over hoe dit werkt. Ook zal dit gesprek gebruikt worden om praktische afspraken over de samenwerking te maken en duidelijk te krijgen welke rol de mediator in Houten krijgt om te bemiddelen.