Reken af met slechte gewoontes en verslavingen

Een verslaving is het hebben van een behoefte die je niet kunt weerstaan. Dit kan bijvoorbeeld bij het gebruik van middelen of het doen van bepaalde dingen. In sommige gevallen kunnen verslavingen zelfs gezien worden als een ziekte, gewoonte, ondeugd of een maatschappelijk probleem. Maar hoe kom je hier van af? Je kunt zelf al een begin maken maar in de praktijk blijkt dat het zonder hulp van een therapeut zeer lastig is om af te kicken van een verslaving.

Welke soort verslavingen zijn er?

Je hebt veel verschillende soorten verslavingen. Bij verslavingen denken mensen vaak aan roken, alcohol of drugs maar een verslaving kan zich ook uiten als een gokverslaving, seksverslaving of gameverslaving. Je kan ook verslaafd zijn aan eten of sporten. Een verslaving uit zich doordat je steeds meer nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken als die eerste keer. Je krijgt ook ontwenningsverschijnselen als je stopt met het gebruik.

Hoe kom je van verslaving af?

Als je wil afkicken van een verslaving heb je in bijna alle gevallen wel professionele hulp nodig. Je kan thuis afkicken met behulp van een therapeut en/of verpleging maar je kunt ook naar een afkickkliniek. Bij veel lichamelijke verslavingen kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen dus dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken aangezien ontwenningsverschijnselen behoorlijk heftig kunnen zijn!

Hypnotherapie om af te kicken

Wat kan helpen bij het afkicken van een verslaving is hypnotherapie. Bij deze therapie ga je aan de slag met geestelijke en lichamelijke verslaving. Je laat dan alle aspecten van de verslaving los op bewust en onbewust niveau. Bij Veerkracht Counseling & Therapie werken ze met hypnotherapie en weten ze alles af van het afkicken op deze manier. Heb je interesse in afkicken met behulp van hypnotherapie? Dan kun je direct contact opnemen met Veerkracht Counseling & Therapie zodat je op de juiste manier behandeld en begeleid kunt worden!

Zoek altijd hulp!

Denk je dat je gebukt gaat onder een verslaving waar je zonder hulp niet van af kunt komen? Zoek dan altijd hulp! Zelfs als je denkt dat het al te laat is om hulp te zoeken kun je nog bij een therapeut of instantie terecht. Als je op eigen houtje gaat afkicken heb je grote kans dat je last krijgt van de ontwenningsverschijnselen met gevaar op terugval in de verslaving!